Ένας
μαγικός
προορισμός.

Τούτη η γη η Πιερία, χώρα των θεών, των Μουσών και των Μύθων είναι ένα ξεχωριστά κομμάτι της Μακεδονίας το ομορφότερο σταυροδρόμι της Ελλάδας.
Απλώνεται ήρεμη κάτω από τον πολύμορφο και επιβλητικό Όλυμπο, το παγκόσμιο πνευματικό και φυσικό μνημείο και τα καταπράσινα Πιερία ως τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου. Στον Όλυμπο κατοίκησαν οι 12 θεοί.
Στα φαράγγια του, τις πτυχές όπως τις αποκαλεί ο Όμηρος, βρίσκονταν τα παλάτια τους. Το Πάνθεον ο σημερινός Μύτικας, είναι το σημείο συνάντησης και το θέατρο των θυελλωδών συζητήσεων τους.
Ο θρόνος το σημερινό Στεφάνι, φιλοξενεί τον πατέρα των θεών το Δία. Από εδώ εξαπολύει τους κεραυνούς του δείχνοντας έτσι την θεϊκή του μήνιν.
Δίπλα στον Όλυμπο, τα Πιερία όρη, καταπράσινα, πανέμορφα, ηρεμούν το βλέμμα, απελευθερώνουν και οδηγούν τη φαντασία σε μονοπάτια και σκιερά χοροστάσια όπου στήνουν το χορό τους οι Πιερίδες Μούσες, οι εκφράσεις της αιώνιας πολύμορφης αναζήτησης της σκέψης και της τέχνης.
Ο απλός επισκέπτης μπορεί να ζήσει στιγμές ξεκούρασης απολαμβάνοντας την εναλλαγή του τοπίου, την ποικιλία των χρωμάτων και την φιλοξενία των κατοίκων.
Ο ορειβάτης θα βρει μακρινές ήπιες διαδρομές ή δύσκολες αναρριχήσεις ο επιστήμονας ανάλογα με την ειδικότητα του θα βρει ένα ατέλειωτο πεδίο έρευνας και μελέτης.
Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο είναι μία διαδρομή στην πανέμορφη φύση και στην ιστορία.
Το αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου φιλοξενεί ευρήματα οπό το Δίον και την Πιερία.

loca_01
loca_02
loca_03